Vanaf de redactie van de NRC…

“Vanaf de redactie van NRC… het verhaal van vandaag. Mijn naam is Thomas Rueb.”

Iedere ochtend start ik mijn dag met deze zin in m’n hoofd. Net nadat Lola uit de auto is gesprongen en haar eerste sprint heeft ingezet het hockeybos in.

Kraag omhoog, nog niemand in het bos, oortjes in, handen in de diepe zakken en lekker lopen met de meest recente podcast van NRC Vandaag op m’n hoofd.

Na de geniale House of cards-achtige begintune (componist Rufus van Baardwijk, wat een meester) wordt de aflevering van vandaag ingeleid door Thomas, die je als vriend meeneemt naar de maker van het artikel in de ochtendkrant van vandaag. Het audioverhaal wordt gemaakt door de journalist te interviewen die die dag in NRC een artikel heeft gepubliceerd. Vaak afgewisseld met audio-fragmenten.

Het krachtige is dat juist het ongeschreven verhaal de inhoud nog belangrijker maakt en extra diepte geeft. Een extra laag. Ik ben daardoor nog meer betrokken bij het verhaal dan wanneer ik het alleen lees.

Ik was met stomheid geslagen toen ik woensdagochtend het verhaal hoorde over dat Nederland VIER kolencentrales heeft die – in deze tijd – nog in werking zijn. Sterker nog, let op, van die vier nog in werking zijnde kolencentrales zijn er zelfs DRIE NIET OUDER DAN 4 JAAR. Ik was net zo verbaasd als Thomas Rueb, toen ik dat hoorde.

Nou ja, dat dus. Iedere ochtend krijg ik al lopende een belangwekkend verhaal als dagopening, prachtig gemaakt, met heerlijk professioneel sounddesign.

Luister en abonneer zelf maar >>

Joehoe, fijne dag!Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven