Waarom een blog met archief… Bas, koffie?

Ik ben er achter: een archief is voor mij een must. Een archief met al m’n blog posts. Drop down per jaar, per maand en dan clickable per titel.

Zoals contentgod Seth Godin dat al jaren heeft en sinds 2002 iedere dag doet: zoals het hoort >>

ik wil voor Punkmedia zo’n archief. Eentje waar ik heerlijk in kan grasduinen, graven en verdwalen.

Ik zeg ik, en ik bedoel ook ik.

Want alleen ik ga daar gebruik van maken. Niemand komt op m’n homepage, net zoals niemand op jouw homepage komt. Een homepage is pagina die net zo gemist kan worden als een archief. Het minst belangrijke aan je website of blog… omdat niemand er op komt. Iedereen komt binnen op een blog post of artikel.

SEO grootheden zeggen dat al eeuwen: het is een misvatting te denken dat je homepage belangrijk is voor je business. Of voor Google. Mensen die via Google op je site komen, komen via zoekwoorden op een artikel die je geschreven hebt.

En toch wil ik het. Toch wil ik een archief. Voor mezelf. Toch wil ik een tabje op m’n homepage met ‘archief’, en een archiefpagina met dropdowntjes.

Net als een verzamelaar een bepaalde tik heeft, heb ik dat met mijn verzameling van blog posts: ik orden met m’n blog mijn chaos, en orden met m’n archief m’n blog.

Ik heb in m’n cms systeem geteld hoeveel blog posts ik in de afgelopen 11 jaar heb geschreven. Een rekensommetje van 51 pagina’s met 20 items (blog posts) leert dat er om precies te zijn 1032 zijn, en met deze 1033. Per jaar dus gemiddellllllld… 93 blog posts.

(En m’n oude weblog eventbranche.blogs.com 2005 – 2010 kent ook ruim 1360 artikelen: 136 pagina’s met 10 blog posts, maar dit tussen haakjes, laat die maar even zitten.)

Ik moet dus een archief. En die gaat er komen.

Bas, koffie?

2 gedachten over “Waarom een blog met archief… Bas, koffie?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven