Wat kenmerkt jouw favoriete blogs?

Een grote inspiratiebron op het gebied van bloggen is voor mij #blogpraat, de wekelijkse twitterchat op maandagavond van 20:00 uur tot 21:00 uur. Ooit gestart door Elja Daae (foto, en video onder), een inspirerende, goudeerlijke en innemende persoonlijkheid en een enthousiaste blogger van het eerste uur.

Van iedere #blogpraat volgt een transcript in excel, gemaakt door Raymond Snijders @rsnijders. En om mezelf scherp te houden en ter inspiratie vat ik hier – voor mezelf, maar lees lekker mee – nog eens in leesbare vorm samen. De vraag van vandaag, met een selectie van (samengestelde) antwoorden.

Wat kenmerkt jouw favoriete blogs?


Henk-Jan de Wit (hendrik-jandewit.nl): “Persoonlijke blogs zijn mijn lievelingsblogs. Mag over een specifiek onderwerp gaan, maar moet een persoon achter zitten.”

Martha Pelkman (drspee.nl): “Ik zoek vrolijke blogs.”

Lisanne (Lisanneleeft.nl): “Eerlijk, oprechtheid, kwaliteit van foto’s en tekst, en de persoonlijkheid van de blogger. Het hangt bij mij voornamelijk van de persoon achter de blog af! Elja, ga ik ook doen. Een blog met m’n favo blogs. Doe ik vaker, maar vind het bij anderen ook superleuk om te lezen!”

Raymond Snijders (rsnijders.info/vakblog): Inhoudelijk sterk, goed geschreven, prettig om te lezen.”

Elja Daae (eljadaae.nl): “Mijn favoriete blogs zijn recht voor z’n raap en uit het hart. Humor is wel heel fijn. Bijna essentieel, eigenlijk. Ik wil ook altijd graag iets leren van een blog. Of een inzicht krijgen. Inspiratie. Of een stukje kennis. Of een recept.”

Patrick Mackaaij (eenmanierom.nl): “Praktische informatie, to the point.”

Steven Gort (watnousociaal.nl): “Schrijfsels van iemand die ik ken of volg en die zichzelf durft te laten zien.”

Sharp Ben (blogtrommel.com): “Persoonlijk, met passie geschreven. Verhelderend, out of the box, niet met de wolven meehuilend.”

Karin Winters (karinblogt.nl): “Ik vind bloggers die over anderen schrijven of #bloginterview ook eigenlijk interessant.”

Sandor Quarfass (marketingoptimalist.wordpress.com): “Schrijffouten mogen. Blogs moeten persoonlijk zijn. Ik wil oprechtheid. Een mening. Vanuit de ‘ik’.”

Sabine Metz (sabinemetz.com): “Zelf merk ik dat mensen mijn blog graag volgen omdat ik persoonlijk blog, maar ook kennis en mijn mening deel.”

Lees de blog post Wat zijn jouw favoriete blogs – en waarom?

1 gedachte over “Wat kenmerkt jouw favoriete blogs?”

  1. De website onbeperkttalentvol.nl wordt niet meer gebruikt. Bedankt voor het vermelden en uw interesse in mijn blogs. Mogen mijn naam en website worden verwijdert? Hartelijk bedankt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven